Regionaal Energieloket Duurzaam (T)huis

Nieuwe subsidie voor woningisolatie eigen huis

Vanaf 15 september 2016 kun je subsidie krijgen voor energiebesparing in je eigen koopwoning. Ongeveer 20 procent van de kosten kun je terugkrijgen van het Rijk wanneer je 2 of meer omvangrijke maatregelen laat uitvoeren waaronder isolatie van je dak, gevel, vloer/bodem of spouwmuur en hoogrendementsglas.

De komst van de nieuwe subsidie is een goed moment om de isolatie van je woning af te maken. Veel oudere woningen hebben wel iets aan isolatie, maar er valt veel te verbeteren. Naast een lagere energierekening levert isolatie een beter wooncomfort op, draagt het bij aan de waarde van je woning en wordt jouw uitstoot van CO2 lager.

VvE’s

Ook als je in een appartement woont kun je, met de Vereniging van Eigenaren, subsidie krijgen voor isolatie van het gedeelde pand of complex. Ook bestaat er voor VvE’s subsidie voor energieadvies, het maken van een duurzaam meerjarig onderhoudsplan en begeleiding.

Aanvullen

Als je subsidie aanvraagt voor de 2 grote isolatiemaatregelen kun je ook geld terugvragen voor aanvullende maatregelen zoals isolerende deuren, energiezuinige kozijnen bij de toepassing van driedubbel glas, een douche met warmteterugwinning of een CO2-gestuurd ventilatiesysteem. Wie zijn héle huis of gebouw voorziet van een zeer energiezuinig pakket aan maatregelen, krijgt een bonus van 4.000 euro bovenop de subsidie. Voor Verenigingen van Eigenaren geldt die bonus per appartement.

Aanvragen

Subsidie aanvragen is vanaf 15 september 2016 mogelijk via internet bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. De nieuwe subsidie mag je combineren met een energiebespaarlening. Ook een combinatie van de rijkssubsidie met bijdragen van een gemeente of provincie is mogelijk.

Nieuwsgierig geworden? Kijk op Subsidie energiebesparing eigen huis.

Uw woning

Bij bestaande particuliere woningen kan nog veel energiebesparing worden gerealiseerd. Een energiezuinig huis zorgt voor verlaging van de energienota. Daarnaast wordt het woongenot vaak verbeterd. Om u te helpen met het energiezuinig maken van uw woning heeft de gemeente Dalfsen een Energieloket Duurzaam (T)huis. Dit wordt samen met de provincie Overijssel uitgevoerd.

 

Op deze website vindt u alle informatie over de ondersteuning die de gemeente Dalfsen u kan bieden bij het verduurzamen van uw (nieuwbouw)woning.

Heeft u specifieke vragen over het verduurzamen van uw woning, neem dan contact op met dhr B. Oud, medewerker Energieloket:

Telefoonnummer: 0529 - 488 330

Email: b.oud@dalfsen.nl

 

Naast energiebesparing in de woningbouw is Dalfsen ook actief met allerlei andere duurzaamheidsprojecten. Denk aan duurzame dorpen, duurzame mobiliteit etc.